Lentopallon naisten EM-kisat 2019: Loppuotteluun Serbia ja Turkki

Turkin Eda Erdem Dündar (14) on huippukunnossa. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten EM-kisojen loppuottelussa 2019 pelaavat Serbia ja Turkki.

Joukkueet varmistivat finaalipaikkansa lauantaisissa välieräotteluissa. Serbia voitti Italian erin 3-1, ja Turkki oli samoin lukemin Puolaa parempi. Ottelut pelattiin Turkin Ankarassa.

Italia haastoi Serbian hyvin, mutta hallitseva maailmanmestari otti lopulta ohjat huippuhakkuri Tijana Boskovicin (22 pistettä) sytyttyä. Italian Paola Egonu teki hurjasti virheitä, mutta pääsi 26 pisteen saaliiseen.

Pettymys oli Italian valmentaja Davide Mazzantilla ilmeinen.

– Emme pelanneet parasta lentopalloamme. Hyökkäyksessä oli ongelmia, ja teimme paljon virheitä. Olen pettynyt esitykseemme. Serbia on loistava joukkue, mutta olisimme pystyneet parempaan, Mazzanti kommentoi.

Turkki-Puola-kamppailussa Turkin Eda Erdem Dündar pelasi unelmaottelun. Hän tykitti 14 hyökkäyspistettä ja keräsi viisi torjuntapinnaa.

– Menin ihan kananlihalle, tunteita en pysty nyt kuvailemaan. Olemme alkaneet pelata paremmin joukkueena ja ymmärtää, että jos taistelemme ja luotamme toisiimme, voimme voittaa minkä joukkueen tahansa. Uskomatonta tämä on, tähtipelaaja ilakoi.

Lentopallon naisten EM-loppuottelu Serbia-Turkki pelataan sunnuntai-iltana Ankarassa. Sitä edeltää Italian ja Puolan välinen pronssiottelu.