Kärkijoukkue ”törmäsi rekkaan”, mutta vaikeassa tilanteessa väreilevät hyvät signaalit

Pölkky harppasi liigakärkeen. Kuva: CEV.eu

Perjantaina koitti Pölkky Kuusamon vuoro nousta ykköseksi lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Lyhyen ajan sisään kärjessä ovat käyneet niin Pölkky, LP Kangasala kuin LiigaPloki. Juuri LiigaPlokin Pölkky voitti perjantaisessa kotiottelussaan. Kuusamossa tulos oli 3-0.

Kärkiottelulle ominaista tasaisuutta näkyi vain toisessa erässä, joka päättyi pistein 25-22. Ensimmäisen ja kolmannen kotijoukkue vei selvin luvuin (25-15, 25-15).

Pölkyn keskitorjuja Jonna Wasserfaller tunnetaan lujasta syötöstään, ja hyvää jälkeä syntyi nytkin: ruotsalainen paukutti peräti yhdeksän ässää. Hän oli 15 pisteellään joukkueensa tuotteliain.

Uusi hankinta Brittany Maxwell vasta piipahti Pölkyn kuusikossa.

LiigaPlokin Alexis Conaway ehti 10 pisteen saldoon. Daniela Öhman pelasi toisen ottelun uudessa joukkueessaan LiigaPlokissa. Hän otti mukavat neljä torjuntapistettä, mutta hyökkäyspeli jäi kovin tehottomaksi.

Alessandro Lodi, LiigaPlokin valmentaja, näkee kauden kaksijakoisena. Salla Karhu ja Maddie Palmer loukkaantuivat joulun alla. Karhun kausi on akillesjännevamman takia ohi, Palmerin paluusta ei ole tietoa.

– Törmättiin tänään rekkaan. Pölkky oli selkeästi parempi ja ansaitsi voiton. Toisessa erässä meilläkin oli mahdollisuuksia. Ensimmäinen kautemme päättyi joulukuun alkuun loukkaantumisten takia, ja nyt olemme aloittaneet loppukauden hieman eri pelaajilla, kommentoi Lodi.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Kauden LiigaPloki aloitti voittamalla 13 ottelua putkeen. Avainpelaajien loukkaannuttua on tullut kolme tappiota, ja joukkue on viiden ottelun kuntopuntarissa vasta sarjan kahdeksas. Hyviä signaaleja tuovat toisaalta Öhmanin hankinta ja hakkuri Yasmine Madsenin paluu sairauslomalta.

Hämeenlinnassa paikallinen Lentopallokerho pääsi Kuortaneen urheiluopistonuorten sparrattavaksi. Kerho voitti erin 3-0. Hämeenlinna sai voitostaan normaalit kolme sarjapistettä, vaikka Kuortane ei varsinaisesti liigasijoituksista kilpailekaan. Kuortaneen valmennusvastuun on juuri ottanut menestysluotsi Kari Raatikainen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina miesten otteluilla Etta – Vantaa Ducks ja Akaa-Volley – Raision Loimu.

lentopallo, suomen cup, osta liput