Mitä Tuomas Sammelvuo ja hakkuri Viktor Poletajev oikein juonivat Joel Banksin kohtaamisen alla?

Kuva: CEV.eu

Lentopallovalmentajat Tuomas Sammelvuo ja Joel Banks iskevät yhteen Euroopan kentillä keskiviikkona.

Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit eteni välieriin eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa. Saman tempun teki belgialainen Maaseik, jota komentaa Banks.

Välierän ensimmäinen osaottelu käydään keskiviikkona Zenitin kotikentällä.

Zenit kuuluu Venäjän Superliigan kärkikastiin, mutta viime viikot ovat olleet vaikeat. Viidestä viime liigaottelusta on vain yksi voitto. Viikonloppuna tuli Fakel Novi Urengoilta 2-3 takkiin vieraskentällä.

Vaarallinen hakkuri Viktor Poletajev, joka pelasi Sammelvuon alaisuudessa jo Kuzbass Kemerovossa, tuli vaihtoon kesken Fakel-kamppailun.

– Hän on ollut vähän kipeänä. Lääkintästaffin kanssa päätimme ottaa hänet syrjään, jotta säästäisimme häntä otteluun belgialaisjoukkuetta vastaan, Sammelvuo selvensi Zenitin verkkosivuilla.

– Joukkueena tarvitsemme tasaisuutta. Myös omien virheiden määrää on saatava vähemmäksi, lisäsi Sammelvuo.

Banks luotsasi Maaseikin (VC Greenyard Maaseik) runkosarjan voittoon Belgiassa. Pian alkaa neljän parhaan joukkueen ylempi jatkosarja. Neljän joukkoon menivät myös toinen suurseura Knack Roeselare, Leuven sekä Akseli Lankisen edustama Decospan Volley Team Menen.

Belgian cupissa Maaseik eteni loppuotteluun, mutta kärsi sunnuntaisessa finaalissa tappion – kuinka ollakaan, arkkiviholliselleen Roeselarelle.

Sammelvuo valmensi menestyksekkäästi Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta vuosien ajan. Kun hän siirtyi Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi vuonna 2019, tilalle Suomen luotsiksi tuli yllättävä brittinimi Banks.

Myös toiseen CEV Cupin välierään on luvassa jännitystä. Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo ottaa mittaa Montpellier’sta. Dynamossa Kerminen erikoistuu nimenomaan euro-otteluihin.

Lentopallon eurokentillä on menossa kiihkeä viikko. Ratkaisun hetket alkavat lähetä myös ykköstasolla Mestarien liigassa ja kolmostasolla Challenge Cupissa.

Passari Eemi Tervaportin edustamalla Jastrzebski Wegielillä oli paikka Mestarien liigaan, mutta joukkue ei pystynyt osallistumaan koronavirusongelmien vuoksi. Naisten Mestarien liigassa suomalaisista pääsivät kentälle Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen (Nantes), Michaela Madsen (Olomouc) sekä Roosa Koskelo (Stuttgart).

Lentopallon miesten eurocupit 2021

Mestarien liiga, puolivälierät

Belchatow – Kazanin Zenit
Civitanova – Kędzierzyn Koźle
Berlin RV – Trentino
Modena – Perugia

CEV Cup, välierät

Zenit-Maaseik
Moskovan Dynamo – Montpellier

Challenge Cup, välierät

Halkbank-Milano
Lvi Praha – Ziraat Bankasi