Lentopallohahmo Antti Siltala ryhtyi seurajohtajaksi

Kuva: CEV.eu

Lentopalloikoni Antti Siltala lopetti pelaajauransa, mutta hän pysyy Savo Volleyssa.

Savo Volley kertoo nimittäneensä Siltalan seuran toiminnanjohtajaksi. Samalla Timo Perälä siirtyy kyseiseltä tontilta seuran hallitustehtäviin.

Siltalan pelaajaura päättyi Savo Volleyssa kauteen 2021-2022, joka toi joukkueelle Suomen cupin voiton ja toisen perättäisen SM-hopean.

Yleispelaajana vaikuttanut Siltala kuului vuosien ajan Suomen lentopallomaajoukkueen avainpelaajiin ja toimi kapteeninakin. Ammattilaisena hän pelasi Venäjällä, Italiassa, Ranskassa, Puolassa, Kreikassa, Belgiassa ja Turkissa.

Siltala myöntää, että hallintoala ei ole vielä aivan hanskassa, mutta tekee samaan hengenvetoon kiintoisan urheilullisen huomion.

– Hyvien suomalaisten pelaajien löytäminen on vuosi vuodelta vaikeampaa. Nuoret pelaajat lähtevät ulkomaille vähän liiankin aikaisin, raakileina. Heitä kehittäisi enemmän pelata Suomessa kuin istua ulkomailla penkillä, Siltala näkee.

Siltalan lisäksi toinen pitkäaikainen tähtipelaaja, Olli-Pekka Ojansivu, lopetti uransa keväällä Savon väreissä. Savo Volleyssa riittää uusia tuulia, sillä passari Fedor Ivanov on siirtymässä toisaalle.

Hämeenlinnan Lentopallokerhossa sen sijaan komento pysyy. Giovanni Torchio toimii naisten SM-pronssijoukkueen päävalmentajana ensi kaudellakin. Menneellä kaudella Torchio taikoi pienen ihmeen ja luotsasi rajun kriisin läpikäyneen joukkueen mitaleille.

Varmoja jatkajia Kerhossa ovat ainakin Vera Klimovitsh, Tuuli Tuominen, Jenna Ylivainio ja Michaela Madsen. Passari Pipsa-Pauliina Roivainen on uusi hankinta.

Puijo Wolley: Ensi kauden liberot ovat nuorten maajoukkuepelaaja Veera Help sekä juuri SM-kultaa Pölkky Kuusamossa voittanut Milka Koskenkorva.

Hilkka Hujanen, Emilia Kääntä ja Emilia Smolander jatkavat kuopiolaisjoukkueessa.

Karelian Hurmos: Nuutti Niinivaara on kiinnitetty keskitorjujaksi joensuulaiseen liigajoukkueeseen. Maajoukkuerinkiin noussut Niinivaara, 23, on tuttu oululaisesta Lentopalloseura Ettasta.

Hurmoksen joukkue rakentuu vauhdilla, sillä koossa on jo kahdeksan pelaajasopimusta. Matti Alatalo jatkaa päävalmentajana.