Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigan uuteen kauteen valmistautuva Akaa-Volley on hankkinut yleispelaaja Gregory Pettyn.

Yleispelaajan rooliin oli tilausta, koska Juan Vasquez ei tulekaan Akaaseen. Sopimuksen Akaa-Volleyn kanssa jo tehnyt venezuelalainen perui saapumisensa Suomeen perhesyiden vuoksi.

Petty on juuri allekirjoittanut Akaa-Volleyn kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Hän on pelannut Mestaruusliigassa aiemminkin, kaudella 2015-16 LEKA Volleyn väreissä. Akaa-hahmo Joni Mikkonen muistaa miehen.

– Hän tuli Suomeen suoraan Pohjois-Amerikan yliopistosarjasta. Hän on ilmeisesti pelimieheksi kehittynyt, kun katsoo, millaisia seuroja hän on LEKAn jälkeen edustanut, Mikkonen tuumii Akaa-Volleyn tiedotteessa.

LEKAn jälkeen Petty pelasi Kreikassa, Ranskassa, Saksassa, Kyproksella ja Espanjassa. Petty on 196-senttinen ja lyö palloa yli kolmen ja puolen metrin korkeudelta. Torjuntakorkeudeksi ilmoitetaan 335.

Pettyn on määrä liittyä Akaa-Volleyn rinkiin elokuun viimeisellä viikolla.

KyKy-Betset: Lentopalloliigaan noussut kyyjärveläisseura on hankkinut passarikseen puolalaisen Maks Skowronekin. Puolan-vuosien jälkeen hän siirtyi mielenkiintoiseen lontoolaisseuraan IBB Poloniaan ja myöhemmin Saksan Bundesliigan Braunschweigiin.

KyKyyn siirtyy myös Suomen maajoukkueen keskitorjuja Tommi Siirilä.

Hurrikaani-Loimaa: Loimaalle on puolestaan hankittu hakkuri Latviasta. Kristers Dardzans on yli kaksimetrinen ja 22-vuotias kaveri, jolla oli viime kaudella kunnia edustaa Italian klassikkoseuraa Perugiaa. ”Tarzan” kuuluu Latvian maajoukkueeseen, joka hävisi EM-karsinnoissa Suomelle kahdesti.

LP Viesti: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava salolaisseura täydentää joukkuettaan alankomaalaisella yleispelaajalla Dagmar Boomilla. Hän kilpaili viime kaudella Belgiassa.

LiigaPlokista tuttu Venla Pirinen tuo lisän libero-osastolle. Nuoria tulijoita ovat Iina-Reeta Kaikkonen, 16, ja Annalina Friman, 15.

Nurmon Jymy: Viime kauden avainpelaaja Diana Lundvall siirtyy Örebron joukkueeseen Ruotsiin.