5 ennakkosuosikkia lentopallon MM-kisoissa 2022

Kuva: FIVB

Lentopallon miesten MM-kisat 2022 alkavat perjantaina 26. elokuuta. Turnauksen järjestäjämaat ovat Puola ja Slovenia.

Kisoissa on mukana 24 maata. Suomi, joka pelasi MM-lopputurnauksissa 2014 ja 2018, jäi tällä kertaa rannalle, koska sijoitus maailmanlistalla ei ollut riittävän korkea. MM-karsintoja ei poikkeuksellisesti järjestetty.

Maajoukkueiden välinen laaja, tasainen ja korkealaatuinen kilpailu on lentopalloilun suuri menestystekijä. Myös MM-kisoissa 2022 pelikentälle suuntaa suuri joukko miehistöjä, jotka ovat valmiit taistelemaan menestyksestä ja mitaleista.

Lentopallo.info arvioi vahvimmiksi seuraavat viisi maajoukkuetta.

Puola

Puola on voittanut kaksi viimeisintä maailmanmestaruutta, joten ei ole ihme, että itseluottamus on huikealla tasolla. Timanttinen kuusikkopeli on Puolan ehdoton vahvuus, ja vaihtopenkiltäkään eivät avut hevin lopu.

Bartosz Kurek on lentopallopiirien suurnimi. Kamil Semeniuk tekee puolestaan tietä yhdeksi maailman parhaista yleispelaajista. Päävalmentajana toimii nyt serbialainen Nikola Grbic.

Ranska

Olympiakulta vuonna 2021, huippuliiga Volleyball Nations Leaguen voitto 2022 ja seuraavaksi maailmanmestaruus? Italialaishuippu Andrea Gianin luotsaama Ranska on valmis taistelemaan MM-kullasta, siksi tasokas nykyjoukkue on.

Earvin Ngapeth tuikkii itseoikeutetusti tähtenä, mutta pelillisesti passari Benjamin Toniutti, hakkuri Jean Patry ja keskitorjuja Nicolas Le Goff ovat aivan yhtä tärkeitä. Kovassa paikassa heti alkulohkossa: vastaan tulevat Slovenia, Saksa ja yllätyksellinen Kamerun.

USA

MM-kisat eivät ole pelkästään eurooppalaisjoukkueiden temmellyskenttää, siitä pitää Yhdysvallat huolen. USA eteni VNL:ssä aina loppuotteluun saakka, vaikka päävalmentaja John Speraw’n ei ollut aivan ongelmatonta löytää parhaiten toimivaa kuusikkoa.

Kokenut lentopallohahmo Matt Anderson on taas tyrkyllä vastuurooliin. Alustavasta kokoonpanosta löytyy myös Kyle Dagostino, joka pelasi viime kaudella Raision Loimussa. Laadukkaan pelaamisen ja ennakkoluulottoman asenteen voimin USA on menossa pitkälle jälleen kerran.

Italia

Italia lähti viime vuonna EM-kisoihin muuttuneella joukkueella, mutta meni lopulta päätyyn asti ja voitti maanosan mestaruuden.

Alessandro Michieletto on Italian uusi stara, joka vain 20-vuotiaana kuuluu yleispelaajien eliittiin. Kestotähdet Simone Giannelli ja Ivan Zaitsev ovat lähdössä MM-parketeille. Saako päävalmentaja Ferdinando De Giorgi hitsattua eri pelaajasukupolvien urheilijoista voittavan joukkueen?

Brasilia

Italian tavoin Brasilia pyrkii nuorentamaan maajoukkuettaan, mutta ainakin vielä vanhat parrat pitävät paikkansa ryhmässä. Valmentajanakin on tuttu mies, Renan Dal Zotto, joka on toiminut brassien luotsina noin puolen vuosikymmenen ajan.

Suosikkinimet Wallace, Bruno, Lucas ja Lucarelli herättävät kiinnostusta aina kentälle tullessaan. Loistavia pelaajia kaikki tyynni, mutta jos nuorempien kasvojen esiinmarssi ei kiihdy, Brasilia on vaikeuksissa viimeistään puolivälierissä.

* * * * *

Lentopallon MM-kisojen ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan kuudessa neljän joukkueen vahvuisessa alkulohkossa. Lohkojen jälkeen 16 joukkuetta (lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta) etenee neljännesvälieriin, jotka alkavat 3. syyskuuta.

Puolivälieräottelut pelataan 7. ja 8. syyskuuta, välierät 10. syyskuuta. Lentopallon miesten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 11. syyskuuta Puolan Katowicessa.