Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Hurrikaani-Loimaa vahvistuu yleispelaajalla. Uusi hankinta on slovakialainen Adrian Petruf.

Loimaalla vallitsi suuri yleispelaajatarve, koska Luka Marttila siirtyi Italian liigaan aivan kauden alla, ja Aleksi Muukkonen loukkaantui liigakamppailussa VaLePaa vastaan.

Petruf, 19 vuotta ja 199 senttimetriä, tulee slovakialaisesta Trencinin joukkueesta. Hän kertoo, että Savo Volleyssa pelaava Jakub Kovac oli suositellut Suomen lentopalloliigaa.

– Loimaalla lentopallo on kovassa arvossa, ja Hurrikaanissa on paljon saman ikäisiä pelaajia. Haluan kehittyä ja voittaa joukkueen kanssa jokaisen ottelun, Petruf sanoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

Petrufin äiti on olympialaisissakin esiintynyt entinen Slovakian maajoukkuekoripalloilija. Adrianin lisäksi isä ja pikkuveli pelaavat lentopalloa. Petruf allekirjoitti Hurrikaanin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Savo Volley: Loukkaantumishaasteita on ollut myös Savossa. Miehistöä täydentääkseen seura kiinnitti yleispelaaja Tiitus Vuoren, 26. Viime kaudella Vuori edusti Rantaperkiön Iskua.

Muiden muassa passarit Ilja Ivanov ja Maciej Madej ovat olleet alkukaudesta loukkaantumisten vuoksi sivussa. Viime kamppailussa passit jakeli kakkosvalmentaja Petteri Penttinen, jolla on toki runsaasti liigakokemusta.

Nurmon Jymy: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan Jymyn uusi päävalmentaja on Aleksi Mutka.

Mutka, 27, löytyi seuran omasta organisaatiosta, sillä hän on toiminut akatemiavalmentajana ja Nurmon Jymyn lentopallon juniorivalmennuspäällikkönä. Hän jatkaa akatemiavalmentajana.

Jymy tiedotti 27. syyskuuta, että seuran ja päävalmentaja Kari Raatikaisen välinen sopimus oli purettu. Seura ei kommentoinut päätöksen syitä.

Iina Andrikopoulou: Suomen maajoukkueesta sekä LP Viestin ja LP-Vampulan liigajoukkueista tuttu hakkuri siirtyi lentopallon 1-sarjassa pelaavan Lempo-Volleyn joukkueeseen. Hän ei ole pelannut alkukaudella sairastelun vuoksi. Lue tästä lisää.