Annika Koivuniemi lyömässä läpi lentopalloliigassa vain 15-vuotiaana

Kun Nurmon Jymyllä on esitellä Annika Koivuniemen kaltaisia nuoria pelaajia, seuran liigajoukkuetta JymyVolleyta kelpaa seurata lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Ennakkoasetelmissa Jymy sijoittuu liigan häntäpäähän. Uusi päävalmentaja Patrik Ojaniemi tähtää ryhmänsä kanssa kuitenkin pudotuspeleihin eli runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Jymy jäi viime kaudella runkosarjan viimeiseksi, mutta säilytti liigapaikkansa lyömällä esikarsinnoissa Arctic Volleyn. Kesällä ryhmä meni käytännössä kokonaan uusiksi.

– Kun joukkue hajoaa näinkin paljon, on se aina iso juttu. Lähtijöiden tilalle on kuitenkin saatu nuoria ja nälkäisiä pelaajia, vaikka he ovatkin liigatasolla vielä kokemattomia, Ojaniemi sanoo.

Uudella kaudella Koivuniemen lisäksi kentällä on nähty muiden muassa keskitorjuja Emilia Tyynismaa (s. 2001), yleispelaaja Sofia Päykkönen (2005) ja libero Nitta Korhonen (2005).

– Laatua on. Seura saa kyllä olla ylpeä, ja tietysti jymyläisiä pelaajia halutaan viedä eteenpäin myös liigassa. Meillä on fyysisiä ja hyviä nuoria, mutta varsinaisia läpimurtopelaajia ei joukkueessa ole. Alkavalla kaudella pari pelaajaa tulee lyömään itsensä läpi, uskoo Ojaniemi.

Tammikuussa 2008 syntynyt Koivuniemi, 15, on nousemassa Ojaniemen povaamaan läpilyöntiosastoon. Kuusivuotiaasta asti lentopalloa pelannut Annika innostui lajista isosiskonsa myötä ja ihastui joukkuepelaamiseen sekä monipuolisuuteen.

Kauhavan Wisan kasvatti on pelannut Jymyssä ja Kuortaneella. Hän kuuluu myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Hieman ennen liigakauden alkua Jymy teki 179-senttisen Koivuniemen kanssa sopimuksen, joka sisältää sopimusvuoden sekä neljä optiovuotta.

– Pelaajana olen monipuolinen ja rohkea. Lähden kauteen hyvillä odotuksilla ja intoa täynnä. Tavoitteena on saada peliaikaa myös liigassa, Koivuniemi totesi kauden alla.

Ensimmäisissä liigaotteluissa Koivuniemi on antanut heti hyvin myönteisen vaikutelman itsestään. Yleispelaaja on ollut molemmissa kamppailuissa avauskuusikossa jokaisessa erässä. Debyytti tuli Suomen mestari Pölkky Kuusamoa vastaan. Pölkky voitti vierasottelunsa erin 3-1.

Keskiviikkona Koivuniemi vain nosti tasoaan, kun Jymy vieraili Hämeenlinnan Lentopallokerhon kotisalissa. Nuori jymyläinen nosti aloitussyötöt mallikkaasti, hyökkäsi rohkeasti kolmen metrinkin takaa ja syötti kolme ässää. Hyökkäyspisteitä tuli yhdeksän, ja yksi torjuntapinnakin kertyi.

Kuusamo-kamppailun tapaan Jymy joutui tyytymään 1-3-tappiolukemiin. Nurmolaisryhmän alkukausi on vähintäänkin haastava, sillä se on jo kohdannut molemmat viime kevään finalistit, ja seuraava vastustaja on hallitseva SM-nelonen LP Kangasala.

Jymyn joukkueessa pelaa tällä kaudella kaksi ulkomaalaista: yhdysvaltalainen hakkuri Jada Burse ja slovakialainen keskitorjuja Michaela Bajnokova. Lisäksi Shaylan Larson-Piperin piti tulla joukkueeseen, mutta hänen sopimuksensa piti purkaa terveyssyistä.