Suomi voitti Viron lentopallon EM-kisojen jännitysnäytelmässä

Kuva: CEV.eu

Suomi voitti Viron erin 3-2 lentopallon naisten EM-kisoissa lauantaina.

Tallinnassa käydyssä kamppailussa voitettiin ensin eriä vuorotahtiin (Suomi ensin mainittuna 21-25, 25-20, 23-25, 25-20), ja viidennen erän Suomi vei nimiinsä pistein 15-13.

Suomella on nyt alkulohkosta yksi voitto ja yksi tappio (Slovakia), joten tavoite jatkopaikan saamisesta elää.

Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Netta Rekola sekä yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Iida Pöllänen. Liberona toimi Netta Laaksonen.

Kokkonen oli Suomen pisteykkönen 26 merkinnällään ja sai komean teholukeman +20. Öhman tuuletti neljää torjuntapistettä, ja myös Rekola teki vahvaa jälkeä verkon keskustassa.

– Olimme todella valmiita tähän otteluun. Saimme oikean tuloksen, ja tunnelma hallissa oli mieletön. Tunnelman puolesta yksi urani suurimmista otteluista, Kokkonen kommentoi.

Viron paras pisteentekijä oli 24 pinnaa kirjauttanut Kertu Laak.

– Yritän ottaa tappion positiivisesti. Emme pelanneet huonosti, ja paljon otteluita on vielä jäljellä. Olen todella kiitollinen, että yleisöä oli näin paljon (3812) ja toivon, että kannattajat löytävät katsomoon seuraaviinkin otteluihin. Teemme aina parhaamme, Laak kertoi Viron lentopalloliiton verkkosivuilla.

Suomi kohtaa sunnuntaina Ranskan. Alkulohkossa muut vastustajat ovat Espanja ja Alankomaat.

– Ottelu Ranskaa vastaan on todella, todella kova, mutta jos pelaamme näin, kaikki on mahdollista, sanoi Kokkonen.

Jukka Lehtosen valmentama Ruotsi on hävinnyt molemmat ottelunsa. Ensimmäisessä kamppailussaan Ruotsi taipui Turkille, ja lauantaina tuli häviö Kreikalle. Kreikka voitti erin 3-1.

Lentopallon naisten EM-kisat 2023 pelataan 15. elokuuta – 3. syyskuuta. Kisojen järjestäjämaat ovat Belgia, Italia, Saksa ja Viro.

Alkulohkoissa pelataan yksinkertainen sarja eli jokaiselle joukkueelle tulee viisi ottelua. Jokaisen lohkon neljä parasta etenevät 16 parhaan joukkueen pudotuspeleihin. Turnaus huipentuu 3. syyskuuta Brysselissä käytävään loppuotteluun.

Lentopallon naisten Euroopan mestaruutta puolustaa Italia. Vuoden 2021 kisoissa hopeaa saavutti Serbia ja pronssia Turkki. Suomen sijoitus oli 18:s.