Puola on lentopallon Euroopan mestari 2023

Kuva: CEV.eu

ROOMA. Puola on voittanut lentopallon miesten Euroopan mestaruuden vuosimallia 2023.

Italia ja Puola iskivät yhteen lentopallon miesten EM-kisojen 2023 loppuottelussa lauantaina. Rooman Palazzo dello Sportissa Puola oli vahvempi suoraan erin 3-0.

Erät päättyivät pistein 25-20, 25-21 ja 25-23. Katso ottelupallo ja riemun repeäminen:

Euroopan mestaruus on Puolan miehille toinen. Nikola Grbic valmensi Puolan EM-kultaan, ja joukkue voitti kisojen jokaisen ottelunsa.

– Tiesimme, miten vahva joukkue Italia on, mutta meillä oli tunne, että voimme saavuttaa jotain suurta, voittaa turnauksen ja Euroopan mestaruuden. Niinpä teimme työmme kentällä. Mahtavaa olla Euroopan ykkösjoukkue, erinomaisesti pelannut keskitorjuja Norbert Huber kommentoi.

Puolan yleispelaaja Wilfredo Leon pokkasi arvokkaimman pelaajan palkinnon. Leon esiintyi loppuottelussa räväkästi ja teki 13 pistettä. Hakkuri Lukasz Kaczmarek pääsi 10 pinnaan, kun taas yleispelaaja Daniele Lavia oli Italian pisteykkönen 13 merkinnällään.

Puolan kuusikkopelaajat loppuottelussa olivat Leon, Huber, Kaczmarek, passari Marcin Janusz, yleispelaaja Aleksander Sliwka sekä keskitorjuja Jakub Kochanowski. Liberona luuti Pawel Zatorski.

Katso EM-pokaalin nosto:

Italian avauskokoonpanossa pelasivat passari Simone Giannelli, hakkuri Yuri Romano, yleispelaajat Daniele Lavia ja Alessandro Michieletto, keskitorjujat Gianluca Galassi ja Roberto Russo sekä libero Fabio Balaso. Italiaa valmentaa Ferdinando De Giorgi.

EM-pronssia Roomassa saavutti Slovenia, joka kaatoi pronssiottelussa Ranskan erin 3-2.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue ei päässyt alkulohkosta jatkoon. Sijoitus on todennäköisesti 21:s.

Italian ja Puolan tie EM-loppuotteluun

Italia varmisti lentopallon EM-loppuottelupaikan voittamalla välieräottelussa Ranskan. Italia oli ylivoimainen ja vei kamppailun nimiinsä suoraan erin 3-0.

Välieriin Italia oli päässyt kaatamalla jännittävässä puolivälierässä Alankomaat erin 3-2. Jobinpostina tuli keskitorjuja Roberto Russon loukkaantuminen. Russo huilasi välierän, mutta palasi kentälle loppuottelussa.

Neljännesvälierissä Italia oli voittanut Pohjois-Makedonian. Alkulohkossa Italia voitti kaikki viisi otteluaan ja hävisi vain kaksi erää.

Palazzo dello Sport, Rooma. Kuva: CEV.eu

Puola aloitti kisat suurimpana ennakkosuosikkina. Finaalipaikka irtosi torstaina, kun Slovenia kaatui välieräkamppailussa erin 3-1.

Puolalaiset jäivät viime EM-kisoissa pronssille ja MM-kisoissa hopealle, joten näyttöhaluja oli. Kesällä Puola voitti huippuliiga Volleyball Nations Leaguen.

Ennen Sloveniaa Puola oli voittanut pudotuspeleissä Belgian ja Serbian. Alkulohkossa Puola voitti kaikki ottelunsa ja hävisi vain yhden erän.

Lentopallo.info raportoi mitaliotteluista suoraan paikan päältä Roomasta. Lue tästä loppuottelun raportti.

Lentopallon naisten EM-kisoissa 2023 kultaa voitti Turkki. Serbia saavutti hopeaa ja Alankomaat pronssia. Suomi sijoittui 20:nneksi.