Tolvanen jättää Savo Volleyn taakseen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volleyn päävalmentaja vaihtuu.

Timo Tolvanen valmensi Savoa kaudesta 2020-21 lähtien, mutta siirtyy nyt uusien haasteiden pariin. Tolvasen aikakaudella Savo saavutti kolme liigamitalia (kaksi hopeaa, yksi pronssi) sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta.

– Nyt on aika kokeilla elämää ilman lentopalloa ja tutkia että mitä olen saanut ja mitä olen menettänyt, Tolvanen ilmaisi somessa.

Savo Volley kertoi verkkosivuillaan, että yhteistyön päättyminen on ollut selvää ”jo parin kuukauden ajan”.

Kauteen 2023-24 Savo lähti realistisena mestarisuosikkina. Kaudesta tuli kuitenkin varsin epätasainen ja se päättyi neljänteen sijaan. Savo Volley hävisi pronssiotteluissa VaLePalle.

Raision Loimu: Myös Loimussa päävalmentaja vaihtuu, koska Kari Raatikainen ei jatka tehtävässä.

TUTO Volleyn kapteenina toiminut Ville Sihvonen palaa Raisioon. Jatkosopimuspelaajia ovat Eetu Mäki, Aleksei Zhbankov ja Samuel Salminen. Nuoret pelaajat Ossi Lehtiö ja Niila Kuusisto nousevat liigarinkiin.

Kokkolan Tiikerit: Kokkolassa jatketaan päävalmentaja Mikko Keskisipilän komennossa.

– Oikein hyvät fiilikset. Mukava jatkaa hommia täällä. Intohimoa ja paloa löytyy kovasti. Ihan hyvä kausi, mutta pikkaisen jäätiin kaikista tavoitteista, Keskisipilä sanoi viitaten puolivälieriin päättyneeseen kauteen.

Vantaa Ducks: Korsossa etsitään uutta päävalmentajaa Juho Rajalan suunnatessa toisaalle.

OrPon Putkisaari lopettaa uransa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa OrPo pelasi nousujohteisen kauden, mutta nyt ryhmä ohenee tärkeän pelaajan lähtiessä: monivuotinen luottolibero Emilia Putkisaari jättää liigakentät. Siviilitöillä ja loukkaantumisilla oli osuutensa asiaan.

– Jään kaipaamaan tunteita ja adrenaliinivyöryä, mikä tulee voitetun pelin jälkeen. Kaipaan ihmisiä ja yhteisöllisyyttä. Joistakin pelikavereista on tullut ystäviä, Putkisaari kertoi.

OrPosta lähtee toinenkin Putkisaari, eli Emilian isä ja joukkueen managerina pitkään työskennellyt Mika Putkisaari.

Jatkavia pelaajia Orivedellä ovat Milla Haapaniemi, Jessika Mursula, Anastasia Boricheva, Aino Etelä ja Laura Sarajärvi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Andrea Carasi, joka on tuttu muun muassa Orivedeltä, on Kerhon uusi päävalmentaja. Viime kaudet Hämeenlinnassa luotsasi Giovanni Torchio.

Mennyt kausi oli Hämeenlinnalle äärimmäisen vaikea. Kahden avainpelaajan samanaikainen loukkaantuminen käynnisti syöksykierteen, joka johti merkittävään tappioputkeen ja esikarsintoihin. Loppukauden Kerho pelasi käytännössä ykkössarjajoukkueella.

Carasin mukaan suuria muutoksia on odotettavissa.

– Ensi kaudeksi joukkue tulee uudistumaan käytännössä kokonaan. Kun näet mahtavan rosterimme, uskot sinäkin, että me voimme taistella jopa mestaruudesta, Carasi ilmoitti.

Myös Carasilla itsellään on näytön paikka. Hän jätti OrPon kyseenalaisella tavalla viime vuonna.

– Valmentajana haluan kasvaa uusien kokemusten myötä. Minun on myös parannettava viestintääni. Joskus englantini on liian suoraa ja joku voi pitää minua töykeänä. Minun on ehdottomasti työstettävä tätä, myöntää Carasi.

Arctic Volley: Rovaniemellä on luvassa vaihtuvuutta. Varmistuneita lähtijöitä ovat Roosa Rautio, Taylor Horsfall, Eveliina Smolander, Adriel Goodman, Lisa Jaunet ja Anni Pohjanen.

Jukka Lehtosen valmentamassa joukkueessa puolestaan jatkavat Neea Tasala, Neea Luodes, Ella Peltomaa, Jenni Jantunen, Sarah Glynn, Noora Kallinen ja Miia-Maria Mäkikyrö.

LiigaPloki: Veda Mansikkaviita tulee passariksi Pihtiputaalle. Mestarien liigassakin esiintynyt urheilija teki päättyneellä kaudella varsin mukavan liigapaluun Nurmon Jymyssä.

Yleispelaaja Oona Rasinperä ja passari Noora Hakonen jatkavat LiigaPlokissa.

Hakan Can Turan jatkaa päävalmentajana, ja hän saa kakkosekseen 21-vuotiaan Burak Osanmazin.