VaLePalla kova voitonusko, ja Tommi Siiriläkin esitti kauden parastaan

Kuva: CEV.lu

Lentopallon eurooppalaisissa seurajoukkuekilpailuissa on vielä kolme suomalaista joukkuetta jäljellä.

Korkeimmalla tasolla, Mestarien liigassa, pelaa naisten hallitseva Suomen mestari Hämeenlinnan Lentopallokerho. Kolmostasolla Challenge Cupissa mukana on Pölkky Kuusamo.

VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) puolestaan iski keskiviikkona kahdeksan parhaan joukkoon kakkostasolla CEV Cupissa. VaLePa pudotti tshekkiläisen Kladnon jatkosta. Keskitorjuja Tommi Siirilä esitti parastaan.

– Ehjin esitys tämän kauden aikana itsellä, Siirilä iloitsi VaLePan tiedotteessa.


– Usko voittoon oli kova kaikilla. Hienosti parannettiin Tshekin-pelistä. Toimela (farmipelaaja Ilari Toimela) tuli hienosti sisälle, vaikka on uusi joukkue vierellä. Muistan itsekin, että tuollainen tilanne on jännittävä.

Puolivälierissä VaLePa voi saada mielenkiintoisen vastustajan: Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen edustaman venäläisjoukkueen Kuzbass Kemerovon. Kemerovon ja puolalaisen Olsztynin välinen toinen osaottelu pelataan torstaina.


Uutuusjoukkue Savo Volleyn ensimmäinen eurokausi päättyi pettymykseen Slovenian Kamnikissa. Paikallinen Calcit Volley Kamnik oli kotiottelussaan erin 3-0 vahvempi. Savo oli voittanut kotonaan 3-2.

– Emme saaneet peliämme rullaamaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä pelissä. Puolustimme palloja hyvin peliin, mutta niistä teimme pisteitä vain 20 prosentista, kun vastustajalla vastaava lukema on 54, Savon päävalmentaja Jukka Tuovinen murehti seuran verkkosivuilla.

Mestarien liigassa Hämeenlinna jatkaa lohko-otteluitaan 24. tammikuuta Venäjällä Uralotshka Jekaterinburgia vastaan.

Challenge Cupissa Pölkky Kuusamo hävisi kotiottelunsa kreikkalaiselle AO Thirasille 1-3. Ratkaisuottelu Kreikassa kamppaillaan 22. tammikuuta.